Studený výstrel (Dani Pettreyová)

Dani Pettreyová je spisovateľka, ktorú istotne nemusím predstavovať. Tým, ktorú túto dámu nepoznajú, poviem jedno poznávacie znamenie, ktorým je séria Aljašská odvaha. A ak aj napriek tomu máte nejasnú predstavu o tom, či ste sa s touto spisovateľkou stretli alebo nie, určite vám radím, aby ste si vyhľadali jej knižné tituly, ktoré mnohých čitateľov stiahli za srdce.

Knihy tejto talentovanej spisovateľky zaraďujeme prevažne do detektívneho žánru, v ktorom je táto pani skutočne profíčkou. Inak tomu nie je ani pri tomto titule, ktorý vám dnes predstavím. Takže všetci milovníci detektívok, zbystrite pohľad, pretože táto spisovateľka istotne stojí o zakopnutie.

Studený výstrel je prvý výstrel z pušky ostreľovača. Bez prípravy, bez nástrelu. Iba “chladná” strela. Tento výraz tomu pridal nový a krutý význam- bez zľutovania, chladnokrvne.

str. 107 Studený výstrel (Dani Pettreyová)

Knihu Studený výstrel priviedlo na slovenský trh moje obľúbené vydavateľstvo i527.net, za čo mu veľmi pekne ďakujem. Milujem napätie, milujem romantiku, milujem záhady. A táto detektívka s romantickou zápletkou mi toto potešenie skutočne priniesla.

Amerika, FBI, vražda, detektívi. Kto miluje toto prostredie, našiel svoju šálku kávy. Na moje obrovské prekvapenie, aj napriek tomu, že knihy z takejto oblasti mi veľmi nelahodia, kniha sa mi čítala veľmi dobre…a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Dani Pettreyová vytvorila silný a napínavý príbeh, ktorý mňa osobne veľmi vtiahol. Páčilo sa mi, že autorka neustále v čitateľovi drží napätie, odkrýva odpovede na mnohé otázky, no zároveň vytvára kopec ďalších. Kto to bol? Je dobrý alebo zlý? Nebude vrahom tento? Alebo ten? Tejto príchuti záhad sa jednoznačne potešia páni, no samozrejme, že prímesou romantiky Dani ohúri aj ženské čitateľky.

Vyškolili ma, aby som stlačil spúšť hneď, ako zamierim. Nemal som dovoliť, aby sa do toho zamiešali pocity.

str. 54 Studený výstrel (Dani Pettreyová)

Griffin McCray a Finley Scottová. Sexy párik bývalého ostreľovača a forenznej antropologičky. Títo dvaja mi boli veľmi sympatickí a páčilo sa mi, že spisovateľka čitateľovi poskytla nahliadnuť do mysle obom postavám, odkrývala ich pocity a dovolila nám čítať ich myšlienky.

Griffin je vykreslený ako statný a nebojácny chlap, Finley zas ako odhodlania plná žena, ktorú len tak niečo nezastaví. Čo mne osobne trochu prekážalo, bolo spájanie kresťanstva a Biblie s príbehom. Prišlo mi veľmi zvláštne, ba priam teatrálne, aby tak sebavedomý chlap ako Griffin, mal po nociach modlitby k Bohu, prosil ho o jeho silu, rady atď. Samozrejme, je to môj subjektívny názor a nie každý so mnou musí súhlasiť.

Bože, tak veľmi chcem Finley ochrániť. Obaja vieme, že Ty jediný ju môžeš naozaj chrániť. Ty si Boh neba a zeme. Ty si ten jediný, kto nás ochraňuje od zla. Prosím, ukry nás v tieni svojich krídel. Pomôž nám, aby sme tento prípad doviedli do konca a spravodlivosti bolo učinené zadosť.

str. 101 Studený výstrel (Dani Pettreyová)

K samotnému príbehu sa vyjadrím len veľmi v rýchlosti, pretože nedá sa rozprávať o niečom, o čom rozprávať nechcete, aby ste náhodou niečo neprezradili. Pettreyová má úžasný talent, vďaka ktorému dokáže čitateľa držať na pozore. Ten profesionálny postoj, ktorý postavy v knihe vykonávali, ma miestami fascinoval. Neštudovala som si spisovateľkinu minulosť, ale miestami som mala vážne pocit, ako keby bola v skutočnosti členkou FBI alebo forenznou antropologičkou. Je úchvatné, že v knihe dokázala popísať tak realisticky jednotlivé postupy a kroky pátrania. Autorka musí mať o týchto veciach mnoho načítaného a jednoducho vie, o čom rozpráva.

Ďakujem, Bože, Otče, že si mi priviedol jediného človeka, ktorý sa mohol dostať k môjmu srdcu. Ďakujem, že si ju stvoril pre mňa.

str. 275 Studený výstrel (Dani Pettreyová)

Čo mňa osobne sklamalo, bol samotný koniec. Celý čas sme držaní v napätí, netušíme, čo sa udeje, kto bude vrahom a zrazu sa to všetko zomelie tak rýchlo, že si to ani neuvedomíte. Čakala som ku koncu viac akcie, viac záhad, viac naťahovania. Avšak ani to nie je dôvod na to, aby som túto knihu nemohla pochváliť.

Táto chuťovka sa dá zmastiť za jeden deň, tak ako sa podarilo mne samotnej. Je to skutočne oddychové čítanie, ktoré vám poskytne vskutku zaujímavý čitateľský zážitok.

Zváž každú možnosť, bez ohľadu na to, aká je nepravdepodobná.

str. 77 Studený výstrel (Dani Pettreyová)

4/5*

Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu i527.net. Tento titul si môžeš zakúpiť práve TU!

Informácie o titule

Z anglického originálu– Cold shot
Žáner– Detektívny román
Preklad– i527.net
Séria– Chrabrosť z Chesapeaku (1.diel)
Počet strán– 288
Väzba– pevná väzba
Rok vydania– 2018
Vydavateľstvo i527.net
Čítané– marec 2020


Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.

Anotácia

Griffin McCray a jeho traja najlepší priatelia si celý život naplánovali už na univerzite. Griffin a Luke Gallagher sa pridajú k baltimorskej polícii, Declan Grey sa stane riaditeľom FBI a Parker Mitchel kriminalistickým technikom. Ale tesne pred promóciou Luke zmizne a ich svet sa zrúti a priateľstvo rozpadne.
V súčasnosti už Griffin nepracuje na polícii a svojich priateľov dávno opustil. Stal sa strážcom parku v Gettysburgu a snaží sa zabudnúť na starý prípad, keď ako ostreľovač zásahovej jednotky spravil chybu. Jeho pokojný život naruší nález kostry blízko Little Round Topu, a nie sú to ostatky z obdobia Občianskej vojny.
Griffin sa chce prípadu rýchlo zbaviť, ale očarujúca forenzná antropologička Finley Scottová nájde dôkazy, že vrahom je elitný ostreľovač. A keď prípad prevezme agent FBI Declan Grey, stretne sa minulosť s prítomnosťou. Griffin si uvedomí, že zhubnej špirále zločinu, nebezpečenstva a vraždy sa vyhne len vtedy, keď sa vysporiada s najtemnejšími morami svojho života.

2 Comments Add yours

  1. Mony píše:

    Dani mám veľmi rada a Studený výstrel si ma rovnako veľmi získal. Myslím, že autorka viac pracovala s minulosťou hrdinov a viac vykresľovala ich charaktery ako v Aljašskej odvahe, asi preto sa mi táto kniha tak páčila. A keďže ide o kresťanskú beletriu, tak Boh tam svoje miesto vždy bude mať – podľa mňa aj takýto statný muži ako bol Griffin môže hľadať pomoc a silu u Boha, prečo nie? Mne sa táto kniha po kresťanskej stránke neskutočne páčila :)…hádam i527.net vydá aj pokračovanie tejto série, no teraz si už brúsim zuby na Vražedný príliv (má nádhernú obálku♥) – síce to bude asi dosť podobné, po príbehovej stránke, ako jej všetky knihy, ale nevadí, Dani je Dani a jej dám vždy rada šancu…

    Páči sa mi

    1. knihomolkableise píše:

      Júj Mony, ďakujem Ti veľmi pekne za takú milú reakciu. 🙂 Veľmi sa tomu teším a tvoje povzbudivé slová mi dodali energiu. Si skvelá 🙂 Áno, Dani je veľmi veľmi zaujímavá autorka a páči sa mi, ako tie detektívky vie podať vlastným štýlom. Tiež som si všimla, že i527.net otvára novú sériu! Na ňu sa už veľmi teším, avšak najprv musím dokončiť svoje resty aby som mala pokoj na duši a mohla recenzovať nové kúsky. 🙂 To máš pravdu, s tým kresťanstvom to je také, že každý to vníma inak. Avšak to nie je dôvod, aby tá kniha nemala dostať vysoké hodnotenie. Ďakujem ti ešte raz pekne za komentár a pekný dník 🙂

      Páči sa mi

Pridaj komentár